Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвДокато слушах изявлението на Джо Байдън, си припомних,

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвДокато слушах изявлението на Джо Байдън, си припомних,
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Корупцията е като инфлацията, винаги я има, но въпросът е как се бориш с нея

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Докато слушах изказването на Джо Байдън, си припомних, че в никакъв случай не съм слушала американците да приказват официално за корупцията. Спомням си, до момента в който слушах и репортажи преди доста години по време на едно посещаване в Съединените Щати. Тогавашния американски президент беше споделил, че корупцията е като инфлацията, постоянно я има, само че въпросът е по какъв начин се бориш с нея, и политическа воля да се оправиш с нея, и в каква степен в действителност изискванията за вложения и бизнес са удобни, с цел да може в действителност да се обезпечи разцвет за живота на хората.

Така някогашният ни вътрешен министър Надежда Нейнски стартира по Нова Тв коментара си за Срещата на международните водачи по самодейността " Три морета " в София.

Тази самодейност " Три морета " има за цел да се даде опция на стопанските системи от Централна и Източна Европа да догонят западно европейските стопански системи и по този метод Европа да извърши главната си цел да бъде единна, мирна и просперираща през идващите години. Това е по този начин наречената север-юг стопанска система, тъй като ние постоянно сме говорили за изток-запад, само че за първи път тази самодейност преглежда развиването по посока север-юг и считам, че в действителност е един доста добър план, споделям план, тъй като занапред следва да забележим по какъв начин ще се развие тази самодейност и дали тя ще отиде оттатък представителността. На този стадий тя има геополитически явно съставен елемент, Срещата на президентите демонстрира една политическа воля, с цел да се развива тази самодейност, само че ще забележим от този бизнес конгрес какво тъкмо ще последва и дали това ще се трансформира в действителна политиката първокласен конструкция, сподели още Нейнски.

Какъв ще бъде фокусът на тези пари, за които се приказва, аз слушах през вчерашния ден президентът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева приказва за едни 680 милиарда, по какъв начин тези планове ще бъдат подбрани, доколко това нещо ще промени района, тъй като има извънредно амбициозна енергетика, цифровизация и транспортна инфраструктура край нас, стопанската система се развива на тези три съставния елемент, те са безусловно наложителни. Трябва да има задоволително добра инфраструктура в този свят, в това число и след пандемията, или по време на пандемията, електронната търговия и методът, по който ще контактуват страните, всичко това минава през дигитализацията, добави Надежда Нейнски.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР